ΜΕΝΟΥ
Ανοιχτά φαρμακεία και το Σάββατο

Ανοιχτά φαρμακεία και το Σάββατο

Health Newsroom

 Σε εφαρμογή τίθεται από την 1η Δεκεμβρίου ο νόμος που προβλέπει ότι κάθε Σάββατο, το 20% των φαρμακείων θα λειτουργούν κανονικά,μετά τη  συµφωνία που επετεύχθη µεταξύ του υπουργού Υγείας Ανδρέα  Λοβέρδου και των µελών του ∆.Σ. του Πανελληνίου Φαρµακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).Εν τω μεταξύ, κλιμακούμενες εκπτώσεις καλούνται να κάνουν οι φαρμακοποιοί ανάλογα με τον τζίρο τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, εφόσον τα ταμεία θα τους εξοφλούν σε πραγματικό χρόνο.

    Ήδη, ισχύει το ποσοστό του 3% επί της λιανικής τιμής των φαρμάκων για τη φαρμακοβιομηχανία, ενώ οι φαρμακοποιοί φέρονται διατεθειμένοι να κάνουν έκπτωση της τάξης του 1%, παρότι δεν αποκλείεται το ποσοστό αυτό να είναι υψηλότερο, εφόσον απαιτηθεί από το υπουργείο Υγείας.

    Ωστόσο, οι ενώσεις των φαρμακοποιών, δεν διαπραγματεύονται καμία μείωση στο ποσοστό κέρδους τους, το οποίο είναι σήμερα 23,8%, καθώς αυτό θα ήταν, όπως είπαν, κόκκινη γραμμή και αιτία πολέμου,ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να εξοφληθούν από τα ασφαλιστικά ταμεία και από τον ΟΠΑΔ, ο οποίος εκτιμάται ότι τους οφείλει πάνω από 400 εκατ. ευρώ.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: