ΜΕΝΟΥ

Όχι στα τατουάζ από μαύρη χένα!

Health Newsroom

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ από μαύρη χένα συνιστούν μια επαναλαμβανόμενη απειλή για την υγεία. Προσφέρονται στο κοινό κατά τις υπαίθριες φιέστες και στις τουριστικές περιοχές.

Τα τατουάζ μαύρης χένας μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Για να επιτευχθεί το έντονο μαύρο χρώμα του τατουάζ και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια προστίθεται μεγάλη συγκέντρωση χρωστικών ουσιών. Αυτές οι υψηλές συγκεντρώσεις χρωστικών πυροδοτούν αλλεργικές αντιδράσεις. Για σοβαρά περιστατικά χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα, ακόμα και εισαγωγή σε νοσοκομείο. Μόνιμη ζημιά στο δέρμα, αλλεργική, εξ επαφής δερματίτιδα και ανάπτυξη πολυευαισθησίας είναι οι μη αναστρέψιμες για το υπόλοιπο της ζωής ανεπιθύμητες συνέπειες του τατουάζ μαύρης χένας. Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις με μόνιμη βλάβη είναι συχνό φαινόμενο, μετά την εφαρμογή του τατουάζ μαύρης χένας. Τα συμπτώματα εμφανίζονται μετά από λίγες (3-12) μέρες. Η καλύτερη συμβουλή, λοιπόν, είναι να αποφεύγετε εντελώς το τατουάζ μαύρης χένας.

ΠΩΣ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΦΥΣΙΚΗΣ ΧΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΤΟΥΑΖ ΜΑΥΡΗΣ ΧΕΝΑΣ

Το χρώμα της πάστας με φυσική χένα κυμαίνεται από πράσινο – καφέ μέχρι καφέ. Αν το χρώμα της πάστας που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες – δημιουργοί των τατουάζ είναι πιο σκούρο (μαύρο), τότε πιθανότατα έχουν προστεθεί στην πάστα χρωστικές.

Ζητάτε πληροφορίες για την προέλευση της πάστας χένας και κατάλογο των συστατικών και οδηγιών για να διαπιστωθεί το είδος της πάστας. Αν οι καλλιτέχνες – δημιουργοί δεν είναι σε θέση να σας δώσουν ακριβή πληροφόρηση για το προϊόν τους, τότε να αποφεύγετε το τατουάζ.

Αν σας πουν ότι μπορείτε να αφαιρέσετε την πάστα από το σημείο εφαρμογής μετά από πάροδο μίας μόνον ώρας και θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, τότε πρόκειται σίγουρα για μαύρη χένα.

Η φυσική χένα για να καταφέρει να βάψει το σώμα με ένα καλό σκούρο κοκκινοκάστανο χρώμα πρέπει να παραμείνει στο δέρμα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρόνο. ■

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: