ΜΕΝΟΥ

Morning Health Talks: Χρηματοδότηση για ανοικτή καινοτομία σε νοσοκομεία και συστήματα υγείας!

Health Newsroom

Η διαδικτυακή εκδήλωση συζήτησης και δικτύωσης με τίτλο «Morning Health Talks: Χρηματοδότηση για ανοικτή καινοτομία σε νοσοκομεία και συστήματα υγείας», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 (ώρα Ελλάδας 12.00-14.30).
Η εκδήλωση θα εστιάσει στην παρουσίαση τρόπων χρηματοδότησης πιλοτικών δοκιμών, τεχνολογικών και άλλων συνεργειών νοσοκομείων με startups ή καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην αποζημίωση χρήσης καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών, στις ευκαιρίες, τις προκλήσεις και τα εμπόδια που μπορεί να αντιμετωπίζουν όσοι καινοτομούν στο να συνεργαστούν με το σύστημα υγείας.

Στοχεύει να ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη συζήτηση σχετικά με τις στρατηγικές χρηματοδότησης για τη διευκόλυνση της εισαγωγής ανοιχτής καινοτομίας σε νοσοκομειακά περιβάλλοντα και στο σύστημα υγείας γενικότερα. Θα συζητηθούν οι τρόποι που τα νοσοκομεία (δημόσια και ιδιωτικά) μπορούν να επωφεληθούν από καινοτόμες λύσεις που προέρχονται από μικρομεσαίες και νεοσύστατες επιχειρήσεις, ή και άλλου τύπου εταιρίες μέσω επιχειρηματικών συνεργασιών και πως όλα τα παραπάνω μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Το πάνελ θα αποτελείται από σημαντικούς ομιλητές που θα προσεγγίσουν το θέμα της χρηματοδότησης για την καινοτομία στην υγεία από όλες τις πλευρές. Θα παρουσιαστούν:

  • το νέο πανευρωπαϊκό Testing and Experimenting Facility για την Υγεία το οποίο διαθέτει 60 εκατομμύρια ευρώ για την καθιέρωση της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής στην υγειονομική περίθαλψη (TEF Health),
  • το δίκτυο Procure4Health που υποστηρίζει το PreComercialProcurement στον τομέα της υγείας και χρηματοδοτεί SMEs,
  • το EIT Health και οι δράσεις του,
  • η υποστήριξη της καινοτομίας στην υγεία από κοινωφελή ιδρύματα (Onassis Foundation) (TBC),
  • ο γενικότερος μετασχηματισμός του κλάδου της υγείας όπως τον ερμηνεύει η Deloitte, τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Ορίζοντα Ευρώπη για την υγεία, η Οπτική των Angel Investors και των VCs,
  • η προσφορά των EDIHs όπως το HealthHUB,
  • η υποστήριξη που προέρχεται από τις τράπεζες (NBG) και από επιταχυντές καινοτομίας,
  • η οπτική των νοσοκομείων και το πως βλέπουν την ανοιχτή καινοτομία (Λητώ – HGG) και
  • η οπτική των Startups (Vidavo & EMMA)
Η συμμετοχή ειναι δωρεάν, απαιτείται προεγγραφή εδώ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω πλατφόρμας Zoom. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Γιώργο Μέγα, συντονιστή του EIT Health HUB στην Ελλάδα, τηλ. 2102204921, [email protected], και Μάριο Ροϊδη, EIT Health HUB/ Enterprise Europe Network-Hellas Innovation Consultant, τηλ. 2102204924, [email protected].

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: