ΜΕΝΟΥ

Τι προβλέπουν τα ασφαλιστήρια υγείας για τους κοριούς;

Οι κοριοί είναι ένα είδος εντόμων, που τρέφονται όπως τα κουνούπια, συνήθως βραδινές ώρες. Τα τσιμπήματά τους επιφέρουν διάφορες επιπτώσεις στην υγεία, όπως δερματικά εξανθήματα, κνησμό, αλλεργικά συμπτώματα, κόπωση ή ακόμα και πυρετό.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι MEGA, η κ. Ματίνα Παγώνη Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), δήλωσε πως «δεν πεθαίνεις από κοριό, όμως χρειάζεται προσοχή γιατί κάποιοι μπορεί να είναι αλλεργικοί».

Σύμφωνα με τα άρθρα 31 & 32, του βασικού νόμου 2496/97(ΦΕΚ 87/τ.Α’/16.5.1997) «Ασφαλιστική σύμβαση, τροποποιήσεις της νομοθεσίας για την ιδιωτική ασφάλιση και άλλες διατάξεις», τα ασφαλιστήρια υγείας καλύπτουν:

  • Ασφάλιση ασθενειών, που προέρχονται από αιτίες που δεν υπήρχαν ή υπήρχαν και ο ασφαλισμένος αγνοούσε δικαιολογημένα αγνοούσε την ύπαρξή τους κατά τη σύναψη της ασφάλισης. (άρθρο 32)
  • Ασφάλιση ατυχημάτων, που προέρχονται από εξωτερική, βίαιη, αιφνίδια και ξένη προς την πρόθεση του ασφαλισμένου, εφόσον προκαλέσει προσωρινή ή μόνιμη, μερική ή ολική αναπηρία ή θάνατο ή ανάγκη νοσηλείας. (άρθρο 31)

Το τσίμπημα ενός κοριού είναι ένα γεγονός που προκύπτει βίαια, αιφνίδια και ακούσια από τη θέληση του ασφαλισμένου και που επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του. Κανένας άνθρωπος δεν επιθυμεί να έρθει σε επαφή με κοριούς, και ούτε μπορεί να γνωρίζει σε ποια στρώματα, μαξιλάρια, ή άλλα σημεία κατοικιών, ξενοδοχείων, νοσοκομείων ή άλλων κτιρίων, μπορεί να είναι κρυμμένοι.

Σημειώνεται πως το «τσίμπημα κοριού», δεν αναγράφεται στις εξαιρέσεις των συμβολαίων υγείας όλων των εταιρειών.

Επιπλέον επειδή όλα τα ασφαλιστήρια υγείας όλων των εταιρειών προσφέρουν την κάλυψη «έκτακτα περιστατικά υγείας», είτε ως παροχή είτε ως προνόμιο μαζί με το ασφαλιστήριο, σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος αντιληφθεί τσίμπημα κοριού, έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με το συντονιστικό κέντρο της εταιρείας του και να επισκεφθεί ένα γιατρό ή τα επείγοντα ενός συνεργαζόμενου νοσοκομείου, ώστε να λάβει την κατάλληλη φροντίδα και τις απαιτούμενες οδηγίες.

Σημαντικός ο ρόλος του διαμεσολαβητή να ενημερώνει και να καθησυχάζει σχετικά με θέματα της επικαιρότητας που προκαλούν ανησυχία στους ασφαλισμένους.

Ενημερωθείτε και συνεργαστείτε με τον προσωπικό σας διαμεσολαβητή.

©Μέντωρ Διαμεσολαβητής

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: