ΜΕΝΟΥ

Οι νικητές του XTERRA World Championship και World Cup στους τελικούς του Molveno της Ιταλίας, έδωσαν το αγωνιστικό παρών στο XTERRA Greece, Vouliagmeni!

Health Newsroom

Τη μέγιστη αναγνώριση απολαμβάνει το XTERRA Greece | Vouliagmeni όταν σχεδόν όλοι οι Elite αθλητές του XTERRA Off Road Τριάθλου στον κόσμο, επιλέγουν και κρατούν στο καλεντάρι των αγώνων τους εκείνον της Βουλιαγμένης, ξεχωρίζοντάς τον ως έναν από τους αγαπημένους τους.

Οι τελικοί του παγκοσμίου πρωταθλήματος και του παγκοσμίου κυπέλου που πραγματοποιήθηκαν το τετραήμερο 26-29 Σεπτεμβρίου στο Molveno της Ιταλίας, αποτέλεσαν το επίκεντρο του παγκόσμιου Τριάθλου και κυρίως του Off Road Τριάθλου, γεμίζοντας με 1.000 περίπου επίδοξους διεκδικητές των βάθρων και της προσωπικής νίκης, τις βουνοκορφές στους Dolomites. Ανάμεσα στα σύννεφα και παραπλεύρως της υπέροχης ορεινής μικρής παραλίμνιας πόλης, ένα υπέροχο σκηνικό φιλοξένησε για 3η χρονιά τους τελικούς της XTERRA Planet.

2024 © Alice Russolo

Η Βουλιαγμένη, έχοντας επιλεγεί το 2024, πέραν από αγώνας πρόκρισης για την τελική φάση στο Molveno, να αποτελέσει έναν από τους 7 αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλου, δεν θα μπορούσε παρά να κατέχει μια ιδιαίτερη θέση τόσο στις τελετές απονομών και προβολής του brand XTERRA όσο και στις καρδιές όλων των XTERRA αθλητών του πλανήτη, με ιδιαίτερη έμφαση στους Elite αθλητές και διεκδικητές του τίτλου και των χρηματικών επάθλων.

Τις 10άδες ανδρών και γυναικών μεταξύ των 81 (άνδρες 51, γυναίκες 30) στην κατηγορία των Elite, για το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2024, συμπλήρωσαν στους

  • άνδρες οι: Arthur Serrieres, Felix Forissier, Jens Emil Sloth Nielsen, Maxim Chane, Josiah Middaugh, Sebastien Carabin, Sullivan Middaugh, Baptiste Fordoxcel, Jules Dumas, Richard Murray και στις
  • γυναίκες οι: Solenne Billouin, Sandra Mairhofer, Loanne Duvoisin, Alizee Paties, Aneta Grabmuller, Anna Zehnder, Marta Menditto, Emma Ducreux, Rachel Klamer, Romy Spoelder.
XTERRA World Championship 2024

Tις τριάδες του World Cup 2024 αποτέλεσαν οι:

  • άνδρες: Felix Forissier, Jens Emil Sloth Nielsen, Arthur Serrieres
  • γυναίκες: Solenne Billouin, Alizee Paties, Marta Menditto

Αξίζει να αναφερθεί ότι τους 17 εκ των 20, είχαμε τη δυνατότητα να τους απολαύσουμε στο XTERRA Greece | Vouliagmeni μέχρι σήμερα (φέτος συμμετοχή 67 Elite αθλητών), ενώ έχοντας εκ νέου επιλεγεί ο αγώνας της Βουλιαγμένης να αποτελέσει μέρος του World Cup 2025, όλοι αυτοί οι αθλητές πρόκειται εκ νέου να δώσουν υπέροχο θέαμα και έμπνευση στους λάτρεις του Ορεινού Τριάθλου στην Ελλάδα.

Την Ελληνική αποστολή στους τελικούς των ηλικιακών κατηγοριών, αποτέλεσαν 10 αθλητές, οι: Απόστολος Χρυσαφέλης, Χρήστος Γιαννάκογλου, Νικήτας Καλίτσης, Κωνσταντίνος Μιχαήλ, Νικόλαος Σιδέρης, Ηλίας Τσαπαρέλης, Αρίων Τσούργιαννης, Μιχαήλ Ζώτος, Αντώνης Λάφης, Άγγελος Βοζίκης.

XTERRA World Championship 2024

Τους αγώνες των ενηλίκων του Σαββάτου, ακολούθησαν την Κυριακή οι αγώνες παιδιών, οι οποίοι και αποτέλεσαν τους πρώτους τελικούς παγκοσμίου πρωταθλήματος XTERRA Youth, δίνονται ξεχωριστή ζωντάνια, χαμόγελα, τόλμη, ευγενή ανταγωνισμό και νίκη για όλους.

Οραματιζόμενοι την μεταφορά αυτής της γιορτής του αθλητισμού και της περιπέτειας στη φύση, στο Ελληνικό υπέροχο ορεινό και θαλάσσιο τοπίο της Βουλιαγμένης, καλούμε όλους τους αθλητές να δηλώσουν το παρών, ενώ παράλληλα άπαντες να ζήσουν από κοντά στις 25-27 Απριλίου 2025 ξεχωριστές στιγμές. Τα παιδιά, όπως ήδη έχει καθιερωθεί πλέον, θα έχουν την ευκαιρία συμμετοχής στον υπέροχο παιδικό αγώνα Τριάθλου εκτός δρόμου, ο οποίος πραγματοποιείται στην ασφάλεια της οργανωμένης πλαζ και του όμορφου δασικού τοπίου που εμπεριέχεται σε αυτή.

Το ραντεβού για το 12ο XTERRA Greece | Vouliagmeni, έχει ήδη κλειστεί για τις 25-27 Απριλίου του 2025.

2024 © Alice Russolo

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: “Παρακολουθώντας μέσα από τις ζωντανές αναμεταδόσεις και τις δημοσιεύσεις των αθλητών μας (πλέον όσοι έχουν έρθει και τιμήσει τον αγώνα μας στη Βουλιαγμένη είναι δικοί μας αθλητές) τον υπέροχο αυτό θεσμό του XTERRA, τοποθετούμε ακόμη υψηλότερα τον πήχη της δικής μας διοργάνωσης. Καλώ τον κόσμο να έρθει κοντά μας τον Απρίλιο, να απολαύσει αυτό το ξεχωριστό σπορ και τους παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες, δίνοντας και λαμβάνοντας έμπνευση και χαρά. Το XTERRA Greece | Vouliagmeni σας περιμένει όλους.”

 Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της XTERRA Greece TRIMORE Sport Events έχοντας την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά το τετραήμερο των τελικών της XTERRA Planet, σημείωσε: “Είμαστε πολύ τυχεροί και ευγνώμονες για την ευκαιρία που μας δίνει η εκπροσώπηση ενός τόσο όμορφου και συναρπαστικού αγώνα / πρωταθλήματος, να συγκεντρώνουμε στη Βουλιαγμένη την αφρόκρεμα του σπορ στον πλανήτη και να δίνουμε απίστευτο ερέθισμα στους αθλητές μας όλων των ηλικιών και επιπέδων. Έχουμε μαζί μας, δίπλα μας, συνομιλητές και συναθλητές μας, τους καλλίτερους του κόσμου. Έχουμε δίπλα στα παιδιά μας, τα υψηλότερα αθλητικά πρότυπα στον κόσμο σε αυτό το υπέροχο και γεμάτο περιπέτεια σπορ στη φύση. Ας το αξιοποιήσουμε!

Καλούμε τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους στον παιδικό αγώνα της Κυριακής 27 Απριλίου, για να τα συναρπάσουμε και εκείνοι να τα απολαύσουν, διασκεδάζονται και κάνοντας αθλητισμό. Καλούμε τους αθλητές να ζήσουν τη δική τους ξεχωριστή νίκη, ξεπερνώντας τα όρια που κάθε φορά οι ίδιοι βάζουν και τέλος καλούμε τους ανθρώπους της επικοινωνίας και ενημέρωσης να γεμίσουν τον όρμο και τα βουνά της Βουλιαγμένης (Φασκομιλιά, Ξερόχαβος, Πευκωτό) στο Νότιο Υμηττό, με θεατές και φίλους της XTERRA!

Δείτε το βίντεο του τελικού αγώνα εδώ

Δείτε τα αποτελέσματα του τεικού αγώνα εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: