ΜΕΝΟΥ
Οι θεραπείες για τη διαχρονική συντήρηση της γυναικείας ομορφιάς!

Οι θεραπείες για τη διαχρονική συντήρηση της γυναικείας ομορφιάς!

Health Newsroom

*Γράφει ο Δρ Ιωάννης Λύρας, διευθυντής Β΄ Τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά

Με την πάροδο του χρόνου, το σφριγηλό χωρίς ρυτίδες πρόσωπο, κάτω από τη δράση παραγόντων όπως η περιβαλλοντολογική ρύπανση, η μη προσεγμένη διατροφή, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, οι ορμονικές διαταραχές, οι κακές συνήθειες (καφές, νικοτίνη) και οι τοξίνες που απορροφώνται από τον οργανισμό μας κατά τη διάρκεια της ζωής μας, αποκτά σημάδια κόπωσης, απώλειας της λάμψης, λεπτές ή βαθιές ρυτίδες. 

Σε αυτή τη διαδικασία η πλαστική χειρουργική αναλαμβάνει ενεργό ρόλο, μιας και με τις νέες μη παρεμβατικές μεθόδους της δίνει σε όλες τις ενδιαφερόμενες την ευκαιρία να αποκτήσουν αυτό που θέλουν. Ο πλαστικός χειρουργός Δρ Ιωάννης Λύρας, διευθυντής Β’ Τμήματος Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά, μας επισημαίνει ότι «οι περισσότερες γυναίκες συνήθως λίγο μετά τα τριάντα αρχίζουν να σκέφτονται θεραπείες για να καθυστερήσουν την εμφάνιση ρυτίδων και χαλάρωσης, που πιθανόν να εμφανιστούν, ώστε να επαναφέρουν το πρόσωπό τους στον… παλιό καλό του εαυτό!… Ο χρόνος εντέλει όχι μόνο δεν είναι εχθρός, αλλά μπορεί να γίνει σύμμαχος ακολουθώντας μερικές απλές θεραπείες ανανέωσης».

Πώς όμως θα επιλέξετε τη θεραπεία που σας ταιριάζει; Σύμφωνα με τον Δρα Ιωάννη Λύρα, η πρώτη επίσκεψη και αξιολόγηση είναι το πιο σημαντικό βήμα. Με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες της ενδιαφερόμενης θα αποφασιστεί ο σχεδιασμός. Αναλυτικά οι θεραπείες αντιγήρανσης είναι οι εξής: 

Υαλουρονικό οξύ, ένα μικρό θαύμα 

Το υαλουρονικό οξύ βρίσκεται στην επιδερμίδα και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενυδάτωση και την καλή ποιότητα δέρματος, ως δομικό συστατικό της, όταν μειώνεται οδηγεί στη δημιουργία ρυτίδων. 

Σημειώνεται ότι το υαλουρονικό οξύ είναι φυσικός πολυσακχαρίτης που στην κατάλληλη μορφή προσφέρεται σαν ένα εξαιρετικής ποιότητος εύπλαστο προσθετικό υλικό μαλακών μορίων. Στην πλαστική χειρουργική χρησιμοποιείται ευρύτατα για την αντιμετώπιση ρυτίδων και πτυχώσεων. Όπως για την αντιμετώπιση των τραυματικών ουλών, σχηματικών ατελειών του προσώπου. Αποτελεί μια ενέσιμη θεραπεία που πραγματοποιείται εύκολα και επαναλαμβάνεται, εάν αυτό χρειαστεί. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. 

Το υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικό για ρινοπαρειακές αύλακες -οι γνωστές ρυτίδες του χαμόγελου-χείλη- και άλλες περιοχές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες αισθητικές θεραπείες. Με έναν καλό σχεδιασμό αντιμετωπίζει με επιτυχία τρισδιάστατα πρώιμες μορφές χαλάρωσης στο πρόσωπο και ονομάζεται «υγρό lift» (liquid lift).

Είναι ένα απόλυτα ασφαλές υλικό και εξαιρετικά δημοφιλές. Οι θεραπείες πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία, με ασφάλεια, ανώδυνα και με φυσικά αποτελέσματα. 

Μεσοθεραπεία για λείανση και λάμψη 

Με την ενέσιμη μεσοθεραπεία εμπλουτίζεται το χόριο με βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα και ένζυμα, τα οποία παρέχουν τροφή στο δέρμα. Ταυτόχρονα, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. 

Πού εφαρμόζεται: Σε πρόσωπο, μπούστο, λαιμό, σώμα για ανανέωση, ενυδάτωση, σύσφιγξη, λείανση ρυτίδων και λεπτών γραμμώσεων. Βελτιώνει θεαματικά την υφή και την όψη του δέρματος του προσώπου και του σώματος, αφού συμβάλλει και στο τοπικό αδυνάτισμα, μια και περιορίζει το συσσωρευμένο λίπος. 

Η εφαρμογή είναι απλή, η έγχυση του υλικού γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες, σε πολύ μικρές ποσότητες και οι νυγμοί πραγματοποιούνται σε κοντινές μεταξύ τους αποστάσεις, τοποθετώντας πριν από κάθε εφαρμογή αναισθητική κρέμα. Έτσι η ενδιαφερόμενη μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές της. Πιθανές ανεπαίσθητες εκχυμώσεις στα σημεία των νυγμών υποχωρούν μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Βιταμίνες για ενίσχυση του δέρματος 

Για να διατηρηθεί το δέρμα υγιές και λαμπερό θα πρέπει να ενισχυθεί με βιταμίνες που είναι τόσο πολύτιμες για την εξωτερική εμφάνιση, αλλά και τον οργανισμό. Η εξειδικευμένη ενέσιμη θεραπεία με βιταμίνες είναι μια εξαιρετική πρόταση αναζωογόνησης και ενυδάτωσης.

Πώς εφαρμόζεται και ποια είναι τα αποτελέσματα: Η θεραπεία εφαρμόζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο πρόσωπο ή στο σώμα και μπορεί να συνδυαστεί με άλλες κλασικές θεραπείες όπως peeling, laser, fillers. Ενδείκνυται για όλες τις γυναίκες (αλλά και άνδρες) σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται. Οι νεότερες θα κάνουν ένα πρώτο βήμα προς την αντιγήρανση, ενώ οι μεγαλύτερες μπορούν να την εφαρμόσουν συνδυαστικά για πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. 

«Με τις βιταμίνες τα οφέλη είναι πολλά. Ενισχύουμε τις φυσικές άμυνες και τα κύτταρα του δέρματος, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη σύνθεση κολλαγόνου, ενυδατώνοντας σε βάθος, εξαλείφουμε την οξείδωση και θέτουμε βάσεις για τη δημιουργία ενός υγιούς και νεανικού δέρματος», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Λύρας.

Συνδυάστε και τη σωστή διατροφή

Παράγοντες όπως το έντονο στρες, σε συνδυασμό με τις αυξημένες απαιτήσεις και τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, επιδρούν στην ψυχική κατάσταση, αλλά και στην εξωτερική εμφάνιση. Συγχρόνως οι κλιματολογικές αλλαγές και η ρύπανση του περιβάλλοντος, η έντονη ηλιοφάνεια, οι μη προσεγμένες διατροφικές συνήθειες, αλλά και οι ορμονικές διαταραχές δρουν καταλυτικά στο δέρμα και αφήνουν σημάδια αφυδάτωσης, κόπωσης, απώλειας λάμψης, καθώς και λεπτές ή βαθιές ρυτίδες. 

Για να διατηρηθεί, λοιπόν, το δέρμα υγιές και λαμπερό είναι απαραίτητη η τήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, καθώς επίσης και η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας υγρών. Όπως τονίζει ο Δρ Ιωάννης Λύρας, «ο σωστός συνδυασμός ισορροπημένης διατροφής και των θεραπειών που η πλαστική χειρουργική προσφέρει θα απογειώσει την εμφάνιση και θα προσδώσει τη λάμψη και τη νεανικότητα του προσώπου μας!».


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Λύρας είναι ειδικός στην πλαστική χειρουργική του προσώπου και του σώματος. Έχει εκπαιδευτεί δίπλα στον γνωστό Βραζιλιάνο καθηγητή Ivo Pitanguy. Διενεργεί κλασικές και νέες επεμβάσεις προσώπου, μαστού, μύτης, γλουτών, κοιλιάς, ώτων, καθώς και εναλλακτικές επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής (θεραπείες) για τη βελτίωση, λείανση των ρυτίδων, των ραγάδων και των ευρειαγγειών, καθώς και τη σύσφιγξη της χαλάρωσης τόσο του προσώπου όσο και του σώματος.

Επιστημονική πιστοποίηση
1992 έως και σήμερα: Μέλος του Συνδέσμου Ex-Alumni της Σχολής Ivo Pitanguy (AEXPI).
2004 έως και σήμερα: Μέλος της Ευρωπαϊκής Χειρουργικής Εταιρείας Ivo Pitanguy (ACEIP) [προηγούμενες θέσεις στην ACEIP:*2004 αντιπρόεδρος, 2005-2006 πρόεδρος 2007-2011 επιστημονικός διευθυντής (πλαστικός χειρουργός), 2011 εκπρόσωπος της εταιρείας στη Βραζιλία].
2005-2016: Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Πλαστικής Χειρουργικής EAPS-ACEIP.
2014: Συντονιστής των επιστημονικών επιτροπών του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Κολεγίου Χειρουργών.
2016-2019: Δύο θητείες ως μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ).
2017-2021: Δύο θητείες ως μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΕΠΕΑΧ.
2018-2022: Μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Διευθυντική δραστηριότητα
2000-2001: Επιστημονικός υπεύθυνος του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής της Ευρωκλινικής Αθηνών.
2001-2016: Διευθυντής της Α’ Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.
Από το 2017: Διευθυντής της Β’ Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Διαβάστε παρακάτω το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στο ένθετο Health by Nextdeal, τεύχος 07, (πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση):

 

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: