ΜΕΝΟΥ
Καινοτόμο πρόγραμμα δικτύωσης και ενδυνάμωσης από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας!

Καινοτόμο πρόγραμμα δικτύωσης και ενδυνάμωσης από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας!

Health Newsroom

Η «Ένωση Ασθενών Ελλάδας» ως εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών της χώρας, σε συνεργασία με το Δίκτυο ενδυνάμωσης ΑμεΑ και χρονίων παθήσεων «Humane» και το «Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας», έχουν δημιουργήσει το «Patient Hub Networking», ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα δικτύωσης και ενδυνάμωσης το οποίο απευθύνεται σε Συλλόγους ασθενών και φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας.

Tο «Patient Hub Networking» είναι ένα συνεργατικό, υποστηρικτικό και εκπαιδευτικό δίκτυο, με στρατηγικό σκοπό την μακροπρόθεσμη ενδυνάμωση του οικοσυστήματος των συλλόγων ασθενών της χώρας και την προαγωγή της δημοκρατίας στην υγεία.

Η συμμετοχή των ασθενών στην Υγεία δεν περιορίζεται σε ατομικό επίπεδο, καθώς οι ασθενείς μπορούν συλλογικά να συμμετάσχουν σε διάφορα επίπεδα λήψης αποφάσεων. Ωστόσο τόσο οι εκπρόσωποι των ασθενών όσο και οι ίδιοι οι φορείς χρειάζονται συστηματική δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασιών, καθώς και τις απαραίτητες δεξιότητες και κατάρτιση για να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία. Το «Patient Hub Networking» επιδιώκει να αυξήσει την εξωστρέφεια, την επιδραστικότητα, να βελτιώσει την διοικητική αυτοτέλεια και οικονομική βιωσιμότητα των οργανώσεων και ασφαλώς τη συνεργασία μεταξύ των συλλόγων ασθενών και των ενδιαφερόμενων μερών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα.

Το έργο συνιστά ένα καινοτόμο εγχείρημα για την ελληνική πραγματικότητα. Οι κύριες δράσεις του έργου περιλαμβάνουν την χαρτογράφηση των αναγκών και προοπτικών ανάπτυξης των συλλόγων ασθενών, την κατάρτιση των εκπροσώπων ασθενών μέσω εκπαιδευτικών δράσεων, την συστηματική προαγωγή της δικτύωσης και συνεργασίας τους, τις υποστηρικτικές δράσεις για τη βελτίωση της διοικητικής λειτουργίας και προβολής τους καθώς και δημιουργία επιστημονικά τεκμηριωμένων πολιτικών παρεμβάσεων.

Το έργο «Patient Hub Networking» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα διαχείρισης την «Ένωση Ασθενών Ελλάδας» και εταίρους τη «Humane» και το «Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας».

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: