ΜΕΝΟΥ
Τέλος στα περιοριστικά μέτρα για κόκκινες περιοχές και για εμβολιασμένους

Τέλος στα περιοριστικά μέτρα για κόκκινες περιοχές και για εμβολιασμένους

Health Newsroom

Χωρίς περιοριστικά μέτρα θα λειτουργούν στο εξής όλες οι περιοχές που έχουν χαρακτηρισθεί κόκκινες στον λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συνεπώς οι περιοχές αυτές δεν θα έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες ενώ θα παίζει κανονικά μουσική στους χώρους διασκέδασης. Το μόνο που θα κάνει το υπουργείο είναι να ενημερώνει για την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με την επιδημιολογική τους εικόνα έτσι ώστε να είναι σε επαγρύπνηση.

Να σημειωθεί, ότι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο» μπήκαν σήμερα Σέρρες και Καρδίτσα ενώ, παραμένουν η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, η Λάρισα, το Κιλκίς, η Πιερία, η Πέλλα, η Καστοριά, η Δράμα, η Ημαθία, η Ξάνθη και η Καβάλα.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις ελευθερίες των πλήρως εμβολιασμένων ατόμων λέγοντας ότι θα κινούνται χωρίς περιορισμούς στους χώρους διασκέδασης και εστίασης ενώ, θα τηρούνται μόνο τα μέτρα ατομικής προστασίας (δηλαδή αντισηπτικά) καθώς και η χρήση μάσκας από το προσωπικό.

Στους μεικτούς χώρους θα ισχύουν τα μέτρα ως έχουν μέχρι σήμερα.

Το καθεστώς ελευθερίας μπορεί να ισχύσει και στους ανοικτούς χώρους αρκεί αυτοί, να γίνουν αμιγώς για εμβολιασμένους, τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Τα μέτρα αυτά θα ισχύσουν από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου και για 15 ημέρες οπότε και θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν νεότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: