ΜΕΝΟΥ
Εξώδικο των μουσικών σε κυβερνητικά στελέχη

Εξώδικο των μουσικών σε κυβερνητικά στελέχη

Health Newsroom

Εξώδικο έστειλαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας και το Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Χρήστο Στυλιανίδη, στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και στον ΕΟΔΥ με αφορμή τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Θεσσαλονίκη για τον περιορισμό της μετάδοσης του Covid19, που αφορούν αποκλειστικά την απαγόρευση της μουσικής, αλλά και τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ότι πρέπει να απαγορευθεί καθολικά η μουσική, αν και θα πραγματοποιηθούν όπως λένε, άλλες επετειακές εκδηλώσεις.

Ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, η Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδας, το Σωματείο Τεχνικών Απασχολούμενων σε Ζωντανές Οπτικοακουστικές Εκδηλώσεις και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος με το εξώδικο αυτό ζητούν να τους προσκομισθούν οι μελέτες σύμφωνα με τις οποίες η μουσική αποτελεί την κύρια εστία υπερμετάδοσης.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος ζητά τα στοιχεία εκείνα που αποδεικνύουν ότι τα οφέλη για την δημόσια υγεία από τα εν λόγω μέτρα είναι αντίστοιχα της καταστροφής που προκαλούν στον κλάδο. Σε αντίθετη περίπτωση όπως λέει, θα αποδειχτεί ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον Πολιτισμό ως τον εύκολο στόχο για να καλύψει την ανεπάρκειά της να προστατέψει τη δημόσια υγεία.

«Η κυβέρνηση δεν δείχνει να καταλαβαίνει ότι κάθε αντίστοιχη απαγόρευση οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους. Παράλληλα, με την πρακτική των τοπικών lockdown, ενώ απαγορεύει στους εργαζόμενους να δουλέψουν, δεν αναλαμβάνει την υποχρέωση να τους αποζημιώσει» επισημαίνουν οι εκπρόσωποι των μουσικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: