ΜΕΝΟΥ
Η «μαγική» συνταγή για τον συνάνθρωπο ασθενή: αγάπη, μεράκι, γνώση για το φαγητό και ενσυναίσθηση

Η «μαγική» συνταγή για τον συνάνθρωπο ασθενή: αγάπη, μεράκι, γνώση για το φαγητό και ενσυναίσθηση

Health Newsroom

Στα πλαίσια της ολιστικής και ανθρωποκεντρικής φροντίδας του ασθενούς υπάγεται και το εύγευστο και ποιοτικό φαγητό, το οποίο προσφέρουμε ανελλιπώς στο Νοσοκομείο μας. Η άριστη σίτιση του ασθενούς, που αποτελεί κύριο μέλημά μας, ενδυναμώνει ψυχικά τον ήδη καταβεβλημένο ασθενή και συμβάλλει θετικά στην ανάκαμψή του τόσο ιατρικά όσο και ψυχικά.

Το Τμήμα Διατροφής με πολύτιμο αρωγό του τον διοικητή κ. Θρασύβουλο Λαδόπουλο φροντίζει ώστε να παρέχεται καθημερινά στους ασθενείς φαγητό που δεν έχει καμία σχέση με το «κλασικό νοσοκομειακό φαγητό». Πρόκειται για ποικιλία γευμάτων που χαρακτηρίζονται από ποικιλία, νοστιμιά και άριστες πρώτες ύλες. Η απρόσκοπτη προμήθεια των ενδελεχώς επιλεγμένων πρώτων υλών οφείλεται στην παρέμβαση του διοικητή μας. Το μενού αλλάζει τακτικά και προσαρμόζεται στα πλαίσια της Μεσογειακής Κουζίνας που έχουμε όλοι υιοθετήσει στο σπίτι μας. Φυσικά, ανάλογα με την πάθηση του ασθενούς, ετοιμάζονται εξατομικευμένα γεύματα, κάποια πολύ ελαφρά ή σούπες, αλλά ακόμη κι αυτά είναι μαγειρικά προσεγμένα όσον αφορά στην ποσότητα και ποιότητά τους. Όλα τα γεύματα ετοιμάζονται στην κεντρική κουζίνα των μαγειρείων μας, που είναι ένας χώρος πεντακάθαρος και κατάλληλα εξοπλισμένος. Ωστόσο, ακόμη και ελλείψει ενός σκεύους, με φαντασία και καλή διάθεση επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Είναι σπουδαίο -και συνιστά τη μέγιστη ηθική ανταμοιβή μας- να ακούμε συνεχώς θετικά σχόλια από νοσηλευόμενους ασθενείς για το φαγητό που λαμβάνουν, να παραδέχονται καθώς εξέρχονται του νοσοκομείου ότι το φαγητό είναι αυτό που θα τους λείψει περισσότερο, να κάνουν χιούμορ ότι δε θα στενοχωρηθούν αν ξανανοσηλευτούν , γιατί θα φάνε καλά! Οι ευχαριστήριες επιστολές ασθενών που φτάνουν στα χέρια μας αποτελούν το έναυσμα της αδιάλειπτης και άοκνης προσπάθειας όλου του προσωπικού του Τμήματος Διατροφής να παρέχει νόστιμο και ποιοτικό φαγητό στους ασθενείς του Νοσοκομείου μας, αλλά και στους εφημερεύοντες ιατρούς που δικαιούνται σίτισης, όπως θα κάναμε για τους αγαπημένους μας στο σπίτι μας.

Η «μαγική» συνταγή είναι μία: αγάπη, μεράκι, γνώση για το φαγητό και ενσυναίσθηση για τον ασθενή μας.

Με εκτίμηση

Δουρδουνά Αγγελική
Αναπλ. Προϊστ. Τμήμ. Διατροφής
Νοσοκομ. Θείας Πρόνοιας η Παμμακάριστος

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: