ΜΕΝΟΥ
Κώστας Αλεξανδρόπουλος (ψυχίατρος): Η πανδημία μάς κάνει πιο «ψυχρούς»!

Κώστας Αλεξανδρόπουλος (ψυχίατρος): Η πανδημία μάς κάνει πιο «ψυχρούς»!

Health Newsroom

Η πανδημία διατρέχει τον δεύτερο χρόνο της διαδρομής της και οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, οικονομικούς πόρους και κοινωνική ανασφάλεια είναι ανυπολόγιστες. Ταυτόχρονα, τα συνεχή lockdowns, o εγκλεισμός στο σπίτι και η υποχρεωτική έλλειψη κοινωνικότητας έχουν επιβαρύνει την ψυχική υγεία όλων των πολιτών, σημαντική μερίδα των οποίων οδηγείται πολλές φορές σε ακραίες συμπεριφορές. Η πανδημία πιθανολογείται ότι θα μειώσει τις ιδιαίτερα θερμές και εγκάρδιες εκδηλώσεις που χαρακτηρίζουν το μεσογειακό ελληνικό ταμπεραμέντο.

Οι τεράστιες ελλείψεις στο ΕΣΥ φάνηκαν έντονα στην περίπτωση της πανδημίας, αποδεικνύοντας πόσο «γυμνά» και ανοχύρωτα είναι τα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μίας νόσου με οδυνηρές συνέπειες για όσους είχαν άλλες παθήσεις.

Ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, διακεκριμένος ψυχίατρος, τ. συντονιστής διευθυντής του Ψυχιατρικού Τομέα του Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός» και πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματιών Ψυχιάτρων Ελλάδος, σε συνέντευξή του επισημαίνει μεταξύ άλλων τις βίαιες αλλαγές που έχει φέρει η πανδημία, τις συνέπειες που έχει προκαλέσει στην ψυχική μας υγεία, καθώς και πότε θα απαλλαγούμε από αυτήν.

«Το συγκεκριμένο φαινόμενο υπερβαίνει κατά πολύ το μέγεθος θεομηνιών, οικονομικών κρίσεων και μεγάλων πολεμικών συρράξεων συμβατικού τύπου. Επίσης, δεν υπάρχουν μοντέλα αντιμετώπισης κρίσεων της διάστασης και των χαρακτηριστικών της πανδημίας του Covid-19, που καταγράφηκε ήδη στην ιστορία της ανθρωπότητας», λέει ξεκινώντας τη συζήτησή μας.

Διαβάστε τη συνέντευξη όπως δημοσιεύθηκε στο ένθετο Health by Nextdeal, τεύχος 03 (πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση):

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε επίσης: