Με οδηγό την ασθενοκεντρική της προσέγγιση, η Novartis Hellas πραγματοποίησε ένα Διαδραστικό Ψηφιακό Σεμινάριο Ενδυνάμωσης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων, ειδικά σχεδιασμένο για τις Ενώσεις Ασθενών.
Έχοντας αφουγκραστεί την ανάγκη για εκπαίδευση σε τομείς όπως η επαγγελματική επικοινωνία, η χρήση ψηφιακών εργαλείων και η συγκέντρωση πόρων, η Novartis Hellas στο πλαίσιο του Προγράμματος Ενδυνάμωσης Φορέων Ασθενών εκπόνησε το σεμινάριο για δεύτερη συνεχή χρονιά, αυτή τη φορά μέσω διαδικτύου σεβόμενη την επιταγή της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Κεντρικός άξονας του σεμιναρίου ήταν η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα της πανδημίας COVID-19, μέσω 6 θεματικών ενοτήτων, συνολικής διάρκειας 4 ωρών, τις οποίες παρακολούθησαν 110 εκπρόσωποι, από 38 ενώσεις ασθενών. Στο σεμινάριο συμμετείχαν επιφανείς εισηγητές, οι οποίοι μοιράστηκαν τις γνώσεις και την εμπειρία τους με τους εκπροσώπους της κοινότητας των ασθενών, σχετικά με την ψηφιακή μετάβαση, την τηλεργασία και την επικοινωνία στην εποχή του κορωνοϊού, ενώ παράλληλα παρείχαν συμβουλές διαχείρισης συναισθημάτων και wellbeing.
Καίριο στόχο του εκπαιδευτικού, ψηφιακού σεμιναρίου αποτέλεσε η ουσιαστική ενδυνάμωση των συλλόγων ασθενών, ώστε με τη σειρά τους να προωθήσουν, να υποστηρίξουν αποτελεσματικά και να εξελίξουν τη λειτουργία τους. Η Novartis Hellas υποστηρίζει διαχρονικά τις Ενώσεις Ασθενών τις οποίες θεωρεί βασικό εταίρο της, λαμβάνοντας υπόψη και ενσωματώνοντας την οπτική τους, στη λήψη αποφάσεων, για την κάλυψη ανεκπλήρωτων θεραπευτικών αναγκών. Θεωρεί ότι η φωνή των ασθενών και η ενεργή συμμετοχή τους αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της διαμόρφωσης πολιτικών υγείας και της διαδικασίας αξιολόγησης και έγκρισης νέων φαρμάκων προκειμένου τα συστημάτα υγειονομικής περίθαλψης που αναπτύσσονται να είναι ασθενοκεντρικά και αποδοτικότερα.
Το Διαδραστικό Ψηφιακό Σεμινάριο Ενδυνάμωσης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ομάδα «Σύμπραξις», η οποία διαθέτει εξειδίκευση στην εκπαίδευση μη κερδοσκοπικών οργανισμών. H συγκεκριμένη ενέργεια προστίθεται στις δράσεις της εταιρίας υπέρ των ασθενών κατά την διάρκεια της πανδημίας, όπως η διάσφάλιση της απρόσκοπτης πρόσφασης στις θεραπείες, το πρόγραμμα δωρεάν παράδοσης φαρμακευτικών αγωγών κατ’οίκον σε 5.500 ασθενείς και η στήριξη της πρωτοβουλίας εκπαίδευσης ατόμων με προβλήματα όρασης στις νέες τεχνολογίες επικοινωνίας και τηλεργασίας, της Α.Μ.Κ.Ε. «Με Άλλα Μάτια».