Το Ινστιτούτο Έρευνας του κινεζικού χρηματοοικονομικού ομίλου Ping An Healthtech (https://www.pingan.com/us-en.shtml) παρουσιάζει στοιχεία σχετικά με την έξαρση του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο.
Σύμφωνα με την έρευνα, αυτή η εβδομάδα είναι αρκετά κρίσιμη για την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ στην Κίνα παρατηρείται ήδη καμπή στον κορωνοϊό.
Η έρευνα που εκπονήθηκε από τον κινεζικό χρηματοοικονομικό όμιλο Ping An, καταδεικνύει ότι η πανδημία κορωνοϊού COVID-19 φθάνει στην κορύφωσή της μέσα στις επόμενες ημέρες, με νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα να κάνουν την εμφάνισή τους προς το τέλος αυτής της εβδομάδας και στις αρχές Απριλίου, αλλά με τον αριθμό να μειώνεται στη συνέχεια.
Η ανάλυση που πραγματοποιήθηκε από την Ping An Macroeconomic Research Institute και το Ινστιτούτο Έρευνας Ping An Healthtech επικεντρώνεται σε επτά από τις πληγείσες χώρες, λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως οι έλεγχοι της καραντίνας, η ανάλυση του δημόσιου ψυχισμού, η πυκνότητα του πληθυσμού, οι ιατρικοί πόροι και το μέγεθος του ηλικιωμένου πληθυσμού.
Σύμφωνα με την ανάλυση, οι εκτιμώμενες συνολικές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις σε κάθε χώρα θα είναι:
- Η.Π.Α. 300.000 άτομα,
- Ιταλία 150.000,
- Ισπανία 120.000,
- Γερμανία 95.000,
- Γαλλία 72.000,
- Ιράν 64.000 και
- Νότια Κορέα 10.000.
Φαίνεται ότι η Νότια Κορέα έχει ήδη περάσει το σημείο αιχμής, όπως και η Κίνα, όπου οι προσπάθειες πρόληψης και ελέγχου των ασθενειών μετατοπίζονται στην πρόληψη εισαγόμενων κρουσμάτων από τις ΗΠΑ, το Ιράν και τις ευρωπαϊκές χώρες.
Οι περισσότερες χώρες θα φτάσουν στην κορύφωση, με την εμφάνιση νέων κρουσμάτων, την περίοδο μεταξύ 27 Μαρτίου-4 Απριλίου, σύμφωνα με την ανάλυση του Ping An. Οι περισσότερες από τις χώρες ενδέχεται να παρατηρήσουν μια επιβράδυνση του ποσοστού των νέων περιπτώσεων κάθε ημέρα, μεταξύ 21 Μαρτίου και 4 Απριλίου.
Η Ιταλία φαίνεται να είχε κορύφωση των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις 22 Μαρτίου και τώρα έχει αρχίσει να επιβραδύνει τον ρυθμό εξάπλωσης της πανδημίας. Οι ΗΠΑ αναμένεται να φτάσουν στο ανώτατο όριο των νέων αναφερόμενων περιπτώσεων ημερησίως από τις 30 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου.
Αναφερόμενος στην ανάλυση του κορωνοϊού από τον Ping An, ο κ. Θανάσης Λοπατατζίδης, Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου Affidea Ευρώπης, δήλωσε: «Τα ευρήματα της παραπάνω μελέτης είναι αρκετά ελπιδοφόρα και μας γεμίζουν αισιοδοξία. Ελπίζουμε να επιβεβαιωθεί η μελέτη και να επαληθευτεί η ανάλυση από την πραγματικότητα. Η κάθε χώρα βρίσκεται σε διαφορετικό μέρος της καμπής εξάπλωσης της πανδημίας. Όλα τα μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί σε καθεμία, στόχο έχουν να επιβραδύνουν τη διασπορά της, να την περιορίσουν. Η πανδημική κρίση δεν είναι μόνον πρόβλημα της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας. Το πρόβλημα αυτό είναι όλων. Και όλοι μας πρέπει να ενσκήψουμε με υπευθυνότητα, ώστε να το περιορίσουμε.
Είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή συγκυρία. Είναι αξιοσημείωτη η δύναμη που μπορούμε να αντλούμε ο ένας από τον άλλο και βασισμένοι στις αξίες μας να λειτουργούμε για το κοινό καλό. Σε ένα περιβάλλον όπου όλη η οικουμένη βιώνει για πρώτη φορά, αυτό που απαιτείται από όλους μας είναι η αλληλεγγύη και η ατομική υπευθυνότητα. Το πρόβλημα της πανδημίας θα το αντιμετωπίσουμε συλλογικά με συναίσθηση όμως και της ατομικής ευθύνης. Στη μάχη αυτή είμαστε όλοι μαζί».